MAOL-päivät

MAOL-koulutuspäivät Viikin normaalikoululla lauantaina 18.4.2015

Seuraavat koulutuspäivät pidetään Helsingin yliopiston Viikin normaalikoululla lauantaina 18.4.2015. Luentojen ja työpajojen ohessa on mahdollisuus tutustua oppimateriaalinäyttelyyn. Ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen on avattu koulutuspäivien sivuilla. Tervetuloa mukaan! 

Blogi: Matematiikka on tunnetta ja mielikuvitusta

Eräässä koulutuksessa joukko matematiikan opettajia asettui matematiikkaoppiaineensa tunne-järki janalle. Olin ainut, joka asetuin lähemmäksi janan tunnepäätä. Yksinkertainen koe osoitti opettajien eroja matematiikan olemuksen ymmärryksen tavoissa. Pohjimmiltaan jokainen kokee matematiikkansa omalla tavallaan. Miten matematiikan saa kokea?

Kymmenjärjestelmä desimaalilukujen ja mittayksiköiden muunnosten pohjana

Kirjoittaja: 

Hannele Ikäheimo: matematiikan opetuksen kouluttaja

Miten saadaan desimaalilukuihin ymmärrystä 10-järjestelmän avulla? Entä miten saadaan mittayksiköiden muunnoksiin ymmärrystä ja niiden hallinta pysyväksi tukipisteiden ja 10-järjestelmän avulla?

Vuoden 2015 matemaattisten aineiden opettaja

Kirjoittaja: 

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry

MAOL ry on valinnut syyskoulutuspäivillä Seinäjoella 4.10.2014 vuoden 2015 matemaattisten aineiden opettajaksi Ulvilan lukion fysiikan ja kemian lehtori Marita Havun. Palkinnon luovutti Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön puolesta säätiön asiamies Laura Juvonen. ​Maritan teesit matemaattisten aineiden opetukseen ovat; tutkimalla ja erehtymällä oppii, yritysvierailut tuovat opiskeluun konkretiaa ja että kansainvälisyys kasvattaa.

3D tulostus -geometrian opetuksen uusi ulottuvuus

Kirjoittaja: 

Janne Pihlajamäki, Toimitusjohtaja, miniFactory Oy Ltd, janne@minifactory.fi
Oppilaiden projektityön osana 3D-tulostaminen.

Sähköisen oppimisympäristön yhdistäminen uuteen 3D-tulostusteknologiaan mahdollistaa 3D-tulostuksen nyt myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Interaktiivinen oppimisympäristö aloittaa opastuksen alkutekijöistä ja saattaa oppijan valmiin tuotteen äärelle saakka. Oppilaitos käytössä tämä merkitsee valmista opetusmateriaalia ja uudenlaisia mahdollisuuskia itseopiskeluun, ryhmätöihin, projekteihin ja teknologian opetukseen. 3D-tulostusprojektin voi ottaa osaksi matematiikan, tietotekniikan, kemian tai fysiikan opiskelua. Mahdollisuuksia on paljon, mutta mistä oikein on kyse? Lue artikkeli aiheesta ja katso videot.

Lehdistötiedote: Uhkaako sähköistäminen tasa‐arvoista oppimista?

Kirjoittaja: 

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n tiedotustilaisuus.

  • Teemoina: Sähköistämisen vaikutukset koulun arkeen ja MAOL ry:n valtakunnalliset syyskoulutuspäivät Seinäjoella 3.‐4.10.2014. 
  • Aika: lauantai 4.10.2014 klo 11.15
  • Paikka: Seinäjoen AMK, Frami, Kampusranta 9B, Seinäjoki

Lue tiedote, tule mukaan paikan päälle ja osallistu keskusteluun eDimension sivuilla.

Virtuaalitodellisuus ja 3D-mallinnustekniikat opetuksen aallonharjalla

Kirjoittaja: 

Tapio Hellman, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy

Virtuaalitodellisuutta on pyritty rakentamaan jo 1950-luvulta saakka erilaisin menetelmin ja laitteistoin. Tänä päivänä menetelmät ovat kehittyneet ja sovelluksia on lukuisiin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Opetukseen virtuaalitodellisuus tuo kokonaan uuden maailman. Testaa itse MAOL-päivillä Seinäjoella.

Tilaa syöte RSS - MAOL-päivät