MAOL

Helsingin kerho 90 vuotta

Kirjoittaja: 

Hannu Korhonen, lehtori emeritus, Orimattila
Kerhon uudet kunniajäsenet Antti Voipio, Lasse Paajanen ja Liisa Rautamäki.  Oikealla Helsingin kerhon puheenjohtaja, MAOLin hallituksen jäsen Katri Halkka.

Sateisena marraskuun iltana kerääntyi nelisenkymmentä MAOLilaista Ekbergin juhlahuoneistoon Bulevardille juhlimaan 90 vuotta täyttävää Helsingin kerhoa. Lämminhenkisen tilaisuuden avasi kerhon puheenjohtaja Katri Halkka ja seremoniamestarina toimi varapuheenjohtaja Jukka Hatakka.

[Julkaistu: Dimensio 1/2018]

5.5.2015 Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n lausunto lukion opetussuunnitelmien perusteiden luonnoksesta

Kirjoittaja: 

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto (MAOL ry) on kutsusta antanut Opetushallitukselle lausunnon 14.4.2015 julkaistuun lukion opetussuunnitelman perusteiden luonnokseen.

Voit tutustua lausuntoon kokonaisuudessaan oheisen linkin kautta.

YK:n Valon vuosi -posterikilpailu kouluille 1.1.-25.3.2015

Vuonna 2015 juhlistetaan valon ja valoteknologian vuotta. Teeman kunniaksi MAOL ry julistaa valtakunnallisen posterikilpailun kouluille ja oppilaitoksille.

Kilpailun teema antaa oppilaille mahdollisuuksia posterin aiheen valintaan varsin laajasti. Mihin kaikkeen valo vaikuttaakaan?

Valo on fysiikan ilmiö, mutta vaikuttaa myös kemiaan ja biologiaan. Valolla on omat matemaattiset suureensa ja niidenkin yhteyksistä on mahdollista tehdä posteri. Tietotekniikassa tieto kulkee valokaapeleita pitkin, mihin tämä perustuu?

Postereiden aiheita on joka puolella ympärillämme aina tähdistä valon heijastuksiin, sateenkaaren ilmiöihin ja iholla tapahtuviin muutoksiin. Valo on elämälle merkityksellistä, ilman valoa on hyvin vähän elämää. Miten valo vaikuttaa? Mistä valoa syntyy? Miksi on pimeää? Miten valo vaikuttaa väreihin? Miten valoa voisi hyödyntää paremmin kehitysmaissa tai energian säästämisessä tai kotona?

Lue lisää ja osallistu.

Julkilausuma 15.11.2014: Matemaattinen osaaminen tulevaisuuden lukiossa

Kirjoittaja: 

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry on pitänyt liittokokouksen 15.11.2014 Helsingissä. Liittokokous päätti esittää julkilausuman: Matemaattinen osaaminen tulevaisuuden lukiossa

Julkilaisumassa todetaan mm. "Esitetty aikataulu on liian kireä tavoitteiden mukaisten muutoksien toteuttamiselle. Lisäksi MAOL:n mielestä yhteiskunnallamme ei ole varaa heikentää luonnontieteellistä osaamista vähentämällä fysiikan oppimäärää. Matematiikkaan suunniteltu yhteinen aloituskurssi tuo lisähaasteita opetuksen toteuttamiselle opiskelijoiden erilaisen lähtötason vuoksi." Tutustu julkilausumaan.

Ajankohtaista MAOL:n peruskoulun opetussuunnitelmatyössä

Kirjoittaja: 

Kati Parmanen ja Eeva Toppari, MAOL:n OPS-työryhmien puheenjohtajat

MAOL ry on aktiivisesti mukana peruskoulun opetussuunnitelmatyössä. Tällä hetkellä laaditaan lausuntoa, jolla pyritään vielä vaikuttamaan lopullisiin peruskoulun OPS:n perusteiden sisältöön. Lausuntokierros päättyy 15.10.2014, joten lausunto pitää jättää pian. Kaipaamme vielä jäsenistön näkemyksiä ja mielipiteitä, joita voimme hyödyntää lausuntoa kirjoitettaessa. Jos sinulla on asiaan jokin perusteltu mielipide, voit joko kommentoida tätä kirjoitusta tai laittaa sähköpostia Eeva Topparille tai Kati Parmaselle.

Kiitos avusta! Yhdessä voimme vaikuttaa!

”Tekeekö MAOL mitään?”

Kirjoittaja: 

Eeva Toppari, MAOL hallituksen jäsen

Lukion tuntijakoesityslausunnon laadinta, peruskoulun ja lukion ops-työ, ilmaisten koulutusten järjestäminen, yhteydenpito päättäjiin, tuote-esittelyillat yhteistyökumppaneiden kanssa... Laiska töitään luettelee, mutta silti kysyn, onko noihin uhrattu työ ollut ihan turhaa?

Tilaa syöte RSS - MAOL